Opettaja, tuo oppilaasi juhlimaan Pohjolan päivää!

Fiksuista nuorista on kiinni koko Pohjolan tulevaisuus! Siksi haluamme kutsua erityisesti nuoret mukaan juhlistamaan pohjoismaista yhteistyötä ja kuulemaan monista mahdollisuuksista, jotka odottavat nuoria eri Pohjoismaissa. 

Millaista on kesätöissä Ahvenanmaalla? 
Ymmärränkö norjaa, jos osaan jo vähän ruotsia? 

Matkusta Mini-Pohjolaan!

Maistuisiko pieni reissu maaliskuun keskelle?

Lähde kanssamme vierailulle Mini-Pohjolaan! 

Mini-Pohjolassa pohjoismaisuuden ystävät ja Pohjoismaiden suurlähetystöt kertovat parhaat vinkit matkustukseen, opiskeluun tai työskentelyyn Pohjolassa. Oppilaiden tutustuessa ihmeelliseen Pohjolaan he myös ratkovat samalla pieniä haastetehtäviä ja pääsevät kokeilemaan esimerkiksi miten pohjoismaiset kielet taipuvat oikeiden natiivipuhujien kanssa jutellessa. 

Mini-Pohjola on avoinna vierailijoille klo 11.30–14.30 lukuun ottamatta lounastaukoa (klo 12.15–13.15) Kansallismuseon toisen kerroksen Ateljee-salissa.

Miten pääsemme mukaan?

Innostuksenne yllätti meidät! Valitettavasti tapahtuma on tällä hetkellä loppuunvarattu, emmekä voi ottaa lisää luokkia jonotuslistalle.

Pohjolan päivä on suunniteltu erityisesti yhdeksäsluokkalaisille ja lukion 1.–2. vuosikurssin opiskelijoille, joilla on jo hiukan ruotsin kielen opintoja takataskussa.  Ohjelma pidetään ruotsiksi, mutta esiintyjät huomioivat oppilaiden taitotason ja aina saa kysyä på finska!

Sytytä oppilaidesi motivaatio

Osallistavan ja hauskan ohjelmanumeron juontaa näyttelijä ja kielilähettiläs Petra Pääkkönen, joka on tuttu myös TikTokista @paroxidy ja Instagramista @svenskacoachpetra.
Mukana on myös muita nuoria!

BIld på Petra Pääkkönen
Petra Pääkkönen​

Sytytä oppilaidesi motivaatio

Ilmiömäisille oppijoille

Mitä sanoisitte, jos yhdistäisitte Pohjolan päivään myös vierailun Kansallismuseon näyttelyihin tai osallistuisitte yleisönä suurlähettiläiden tai kansanedustajaehdokkaiden paneeliin? Se on täysin mahdollista! Kurkkaa tarkempi ohjelma sivuiltamme.

Mainitsethan ilmoittautumisen yhteydessä, jos ryhmäsi osallistuu myös muihin ohjelmanumeroihin. Kaikilla tapahtumaan osallistuvilla on vapaa pääsy Kansallismuseon näyttelyihin.

Vipinää ja vaihtelua ruotsin tunneille

Tiesitkö, että monet tahot tarjoavat ilmaisia oppimateriaaleja ruotsin kielen oppijoille? Kurkkaa nämä vinkit ja ota ne käyttöön oppitunneillesi.

  • Svenska nu -verkoston Pohjolan päivän oppimateriaali tekee Pohjoismaat tutuiksi hauskasti.
  • Norden i skolan on loputon universumi täynnä tutkittavaa, löydettävää ja koettavaa.
  • Tutustu kielilähettiläiden inspiroiviin kielitarinoihin (myös podcast-muodossa)!
  • Perinteisiä rytmejä, leikkejä ja tansseja koko Pohjolasta löydät Nordplus-ohjelman rahoittamasta Nordic sounds –materiaalipankista.
  • Hæ… vai mites se menikään? Monikielinen islannin sanakirja ISLEX auttaa tulivuorten maasta kiinnostunutta oppijaa.
  • Maaliskuu on yhtä juhlaa! Vietä luokkasi kanssa Ahvenanmaa-päivää perjantaina 22.3. ja tutustu monipuoliseen materiaalipankkiin. Sieltä löytyy värityskuvia, lukemista, linkkejä videoihin ja teksteihin sekä paljon muuta.