Tule katsomaan pohjoismaisia elokuvia!

Pohjolan päivän varsinaisen tapahtuman jälkeen koululaisryhmien kannattaa suunnata Kino Engeliin (Sofiankatu 4, Helsinki), jossa esitämme palkittuja pohjoismaisia elokuvia kello 13 alkaen. Esitettävät elokuvat ovat Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon vuonna 2023 voittanut tanskalaiselokuva Empire sekä Göteborgin elokuvajuhlien parhaana pohjoismaisena elokuvana vuonna 2021 palkittu Tiikerit. Elokuvien kohderyhmää ovat yläkouluikäiset ja toisen asteen opiskelijat.

Koululaisnäytösten jälkeen esitämme Empiren myös avoimelle yleisölle kello 15 alkaen. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä Empire valkokankaalla, sillä kyseinen elokuva ei ole tulossa Suomessa laajempaan levitykseen.

Elokuvanäytöksiin on ennakkoilmoittautuminen, jonka opettaja tekee koko ryhmän osalta. Myös avoimeen näytökseen tulee ilmoittautua ennakkoon. Linkit ilmoittautumiseen löytyvät elokuvien esittelyiden yhteydestä 19. helmikuuta alkaen. Mahdollisista peruutuksista tulee ilmoittaa viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa.

Kaikki näytökset ovat osallistujille maksuttomia!

Elokuvanäytökset toteutetaan yhteistyössä Walhallan, Pohjola-Nordenin sekä Nordplus kansallisen toimiston kanssa.

Näytökset

KINO ENGEL
Sofiankatu 4, Helsinki

Klo 13.00
Empire (suurempi sali)
Koululaisryhmille

Klo 13.00
Tiikerit (pienempi sali)
Koululaisryhmille

Klo 15.00
Empire (suurempi sali)
Avoin yleisölle

Esitettävät elokuvat

Empire (2023)

Alkuperäisnimi: Viften
Ohjaaja: Frederikke Aspöck
Käsikirjoittaja: Anna Neye
Pituus: 93 min
Tanska
K12

Tekstitetty englanniksi.

Elokuvan kuvaus

St. Croix, Tanskan Länsi-Intia, 1848. Anna Heegaard ja Petrine ovat läheisiä ystäviä. Molemmat ovat mustia naisia, mutta heidän elinolonsa ovat hyvin erilaiset. Anna on vapaa ja omistaa Petrinen, joka on orja. Anna asuu Tanskan kenraalikuvernöörin Peter von Scholtenin kanssa kartanossa, jossa hän hallitsee talouttaan, omaisuuttaan sekä rakasta ja luotettua taloudenhoitajaansa Petrineä. 

Päällisin puolin asiat ovat hyvin, kunnes huhut kapinasta alkavat voimistua. Kummalla puolella Anna ja Petrine oikeasti ovat, ja onko se sama puoli?

Lue lisää elokuvasta >>

Näytökset:
13.00 Koululaisryhmät (68 paikkaa)
15.00 Kaikille avoin (68 paikkaa)

Koululaisryhmien ilmoittautuminen päättyy 15. maaliskuuta.

Tiikerit (2021)

Alkuperäisnimi: Tigrar
Ohjaaja/käsikirjoittaja: Ronnie Sandahl
Pituus: 116 min
Ruotsi/Italia/Tanska
K12

Tekstitetty suomeksi.

Elokuvan kuvaus

Martin on Ruotsin kaikkien aikojen lupaavimpia jalkapallolahjakkuuksia. Pojan unelma toteutuu 16-vuotiaana, kun hänet myydään italialaiseen suurseuraan. Unelmalla on kuitenkin kova hinta, joka syntyy uhrauksista, omistautumisesta, paineista ja ennen kaikkea yksinäisyydestä. Martin alkaa kyseenalaistaa sitä, haluaako hän sittenkään elää tällaista elämää. 

Ronnie Sandahl kertoo tositarinan 16-vuotiaasta jalkapallolahjakkuudesta Martin Bengtssonista ja tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman ammattilaisurheilun maailmaan. Tigrar (Tigers) -draama on kasvutarina nuoren miehen pakkomielteestä maailmassa, jossa kaikella ja kaikilla on hintalappu.

Lue lisää elokuvasta >>

Näytökset:
13.00 Koululaisryhmät (55 paikkaa)

Koululaisryhmien ilmoittautuminen päättyy 15. maaliskuuta.

Yhteistyössä

Vipinää ja vaihtelua ruotsin tunneille

Tiesitkö, että monet tahot tarjoavat ilmaisia oppimateriaaleja ruotsin kielen oppijoille? Kurkkaa nämä vinkit ja ota ne käyttöön oppitunneillesi.

  • Svenska nu -verkoston Pohjolan päivän oppimateriaali tekee Pohjoismaat tutuiksi hauskasti.
  • Norden i skolan on loputon universumi täynnä tutkittavaa, löydettävää ja koettavaa.
  • Tutustu kielilähettiläiden inspiroiviin kielitarinoihin (myös podcast-muodossa)!
  • Perinteisiä rytmejä, leikkejä ja tansseja koko Pohjolasta löydät Nordplus-ohjelman rahoittamasta Nordic sounds –materiaalipankista.
  • Hæ… vai mites se menikään? Monikielinen islannin sanakirja ISLEX auttaa tulivuorten maasta kiinnostunutta oppijaa.
  • Maaliskuu on yhtä juhlaa! Vietä luokkasi kanssa Ahvenanmaa-päivää perjantaina 22.3. ja tutustu monipuoliseen materiaalipankkiin. Sieltä löytyy värityskuvia, lukemista, linkkejä videoihin ja teksteihin sekä paljon muuta.